Friday, 27 May 2011

Kisah satu kisah

firstly kt sini saya nak ucapkan takziah atas pemergian ayah kak huda iaitu pakcik arsah.....semoga kak huda sentiasa tabah menghadapi segala dugaan yang terjadi...kerana sesungguhnya kita hanyalah pinjaman semata-mata.....

Secondly,terima kasih banyak2 kat baim yg sudi temankn kitorg sampai pagi...huhuhu....

KISAH SATU KISAH.....
ni sebenarnya nak cerita sikit pengalaman jadi penunggu kat LCCT....macam2 ragam manusia ada....tapi begin dya mesti lah start dr pejalanan kitorg kan..... jadi kami serumah ni pnyalah xtdo semlman teman kak huda (cehh,padahal o9 saja) xkisah lah pape asalkan xbiarkan kak huda sorg2.....hurm,nak dijadikan cite,makcik RELA (berjuang) tu xbagi kami keluar.....dya pon wat report kat anty Sarimah yg tgah landing post depan,so anty Sarimah kata surh kami g gate utama..ktorg pon dgan macam2 perasaan g jgk la kat dpan n mjwab pelbagai soalan.....da mcm kes edisi siasat pon ada....tp nseb bek guard2 pagi tu mood baik kn..thnx jgk lah kt dorg yg sudi jge kslmtan kami....(poyo je ayat) ^_^

so...pjlan pon b'mula.....jam 3.06 a.m ktorg kua dari gate utama menuju LCCT,smpai2 je pon da ramai kat sana...urmm,suasana masa tu macam pukul 10 pagi pon ada...si baim ni punye cnfius sampai tguk jam bpe kali tah...hehehe...tapi saya pon nek cnfius gak.....(cume xnak ngku je) hoho....then,ktorg biakan kak huda rehat n mkan2 dulu smntara tunggu waktu nak chek in....so..saya an baim jenjlan la cri kopi...saya tgk kiri kanan semua orang lena dgan pelbagai gaya...ada yg telentok kat tepi kusi,ada yg bring atas jalan....ada yg landing dpn mcD..huhu....saya pon sampai nak telentok gak tguk dorg. tp yg bestnya....aktiviti yg dilakukan oleh kami lah kan.....kak huda plak risau tgk kami n suh blik.....tp kami wat xtau je n nak jgk tnggu smp kak huda chek in baru ktorg g....


sbb ktorg nak gtau kak huda.....SuSah sEnAnG sAmE2...^_^

ktorg xmolah jd org yg time suka je bsma....tp time duka,haram nk nmpk muka kan....n pghuni2 P10-202-B pon xkan tinggalkan kak huda mcm tu aja.....kita da mcm fmly kan...kak huda kak long n ktorg hormat akak as kakak kami,xnak kak huda pikul berat sorg2 sedngkan yg ringan ktrg pnye.....



bak kata org...Berat sama dipikul,ringan sama dijinjing...mcm pic kat ats nie..."team work"

Okla,rasanya xada apa lagi nak kongsi cume tntng aktiviti2 kami jea kan apbila jadi penunggu LCCT wat ptme kalinya..(saya je lah tu) huhuhu......


1. kak hudala kan..... dye dgan muka wsaunya asyk chek handpon je.... tp aq pon tumpng simpati gak la kan....wsau tguk ktrg lagi kn....xpelah kak,kami akak sentiasa bersama akak..susah ataupn snang.. ^_^...for kak huda >>>



2. kak iera.....watak penting dlm kisah ni....sbb dye sntiase jd teman kak huda...ktorg pon teman jgk tp kak iera pny versi len ckit kan...(bb da pkar selok belok lcct tu kot)...g satu bb kak iera n kak huda kan org sabah,time dorg ckp ktrg tnganga je kan...hehe

3.kak ayu....penting lah jge,bb jd pneman ktrg..ishh,bpe jns tman pon saya xtau dlm kisah nie..hehe....tp watak dye mnarik btul tau...dya jd mcm wartwn yg ingn m'promte brg2..sbb blh plak syok intview org kiri knan...ape yg sya tau,dye intview mcik sblh dye.....tp syok jgk bb mcik tu satu fmly nk holidy kt beijing...wahhh! mcm sronok kn...huhu..lg satu plak,kisah abg yg tsalah tguk tiket,,da la dr ipoh nk ke lcct tu jraknya..ya ampun..xtau nk ckp cne....abg tu tiket dy sptutnya pkul 4 p.m....tp dgn pnuh cnfdnt dy mnuju ke lcct mse tu mybe kul 2 or 3 a.m kot..mse tu ktrg xsmp ag,(mklumlah kne intvwe dgn guard)...last2 tguk tiket kul 4 p.m...aduyai,,hampa sungguh....hahaha...tguk gmb pon da mcm detective kn kak ayu nie..huhuhu

4.saya la tu.....,muke kne cover2 erk..huhu...lpas je bosan tnggu sturbusks yg kte nak open tp xopen2 pon....sya pon dgn bhagianya m'cry port landing baikk pnyaa kn....da ddk2 borak an kak ayu...boleh plak tlentok plok beg kak huda...da mcm sya je nak jln jauh kn..hahaha..xtau lah nk kte cne msa tu..tp ape yg pntng..bru 5 mint tlelap akak ira kjutkan bb kak huda da nak chek in....huhuhu (tp smbung tlena dlm kete lak pastu) huhu



5.baim......watak terakhir tp agk pntng la juga dya kn...bb lau xda dya cne ktrg nak smp kat lcct tu...wlaupon tssat jlan bb msing2 mgntuk (kul 3 a.m la ktekn)...dya wat slambe je ag...jlan jugk la kn...nseb bek smp....so,mse ktrg nak msuk tu sya suh tdo dlm kete.....p upenye dye pon skli join ktrg kua tman kak huda....then,g lpak dpan sturbucks yg jnj melayu tu..huh!! fruss je...da bosan2 tu dya sndri angkt kaki g tdo dlm kete...p nk kjut bukn men sush...al-maklumlah pagi buta..hehehe....da tu time nak blik tu bwk kete mgalahkn driftr....aduyai,elok2 sya nk ttdo xjd nk tdo coz tkut kn...segar je mata...hehehe


rupe sturbucks nie cntk..p sdap sgt ke?? sya xtau lah bb xminat minum kopi2 nie....huhuhu


soo..akhir skali kat cnie......kmi doakan kak huda sentiase kuat untk hdapi dugaan yg dtg,,,,kami iringi kak huda dgn doa.....jgn xblik cni yee kak huda...truskan prjuangan akak sbb kami sentiase dsisi.... ^_^
tbe2 logo kami prihatin lak terlibat erkk..huhu..

k...c u all next time...marilah kita beristifar bersama dan merenung segala dosa smalam..... assalamualaikum...

video